Dela på Facebook

Erik och Sandra tog SM-medaljer!

Stort GRATTIS till era medaljer önskar vi på Jernvallenmulticenter.
En ynnest att få supporta er i eran resa.

 
2018-08-27 08:50
Guld på 400 m till Erik Martinsson och brons till Sandra Törnros i längd – båda med marginalerna på sin sida.
  • Uppdaterad: 2018-08-27 08:50
 

- Ibland blir det så, skrattar Gefle IF Friidrotts ledare Mats Åkerlind just hemkommen från SM-tävlingarna i Eskilstuna.

- Erik tog guldet med en hundradel och Sandra bronset tack vara bättre andrahopp än Erika Jarder.

Erik Martinsson, som efter EM i Berlin hämtade kraft (!) som rektor på Friidrottsskolan i Gavlehovshallen, kom till SM som favorit på 400 meter. Efter ett lugnt avancemang från försöken på fredagen blev lördagens final en kamp mellan Erik och den starkt avslutande Örgryte-junioren Carl Bengtström. Erik höll undan och vann på 47.26 och tog därmed första SM-guldet utomhus efter tre tidigare medaljer. Carl Bergström var en ynka hundradel efter. De två var klart före fjolårsmästaren Nick Ekelund-Arenander som vara dryga halvsekunden bakom.

På söndagen hoppade Sandra Törnros final i längd efter ett stabilt kval. Längdtävlingen blev dramatisk. Storfavoriten Khaddi Sagnia, Ullevi, höll sånär på att missa att vara bland de åtta bästa efter tre hopp, men klarade sig precis och fick sedan till det med årsbästa 6,71m i sista hoppet.

Kampen om silver och brons blev desto hårdare.

Det såg länge ut som om Malin Malmbrandt, Västerås, med 6,33m och Erika Jarder, Spårvägen, med 6,29 skulle ta medaljerna.

Men Gefle IF Friidrotts Sandra Törnros ville annat.

Fyra godkända hopp klart över sex meter, där det längsta i femte omgången visade 6,29m – samma resultat som Erika Jarder. Sandras nästa bästa hopp var 6,21m medan Jarder hade 6,18m och därmed gick bronset till Sandra.

- Starka prestationer av både Erik och Sandra, slår Mats Åkerlind fast.

Mikaela Norrbelius i slägga hade en mycket bra inkastning och kastade stabilt även i själva tävlingen. Två av tre kast över 55 meter (längsta 55,63m) gav en fin tiondeplats.

- Klart godkänt, konstaterar Åkerlind.

I höjd hade Lollo Ekman en dålig dag på jobbet.

Efter flera starka resultat i sommar med toppen i form av det riktigt fina perset på 1,86m i nordisk-Baltiska Mästerskapen fanns med i snacket om medalj inför SM, inte minst när det visade sig att varken EM-hopparen Erika Kinsey eller Bianca Salming skulle vara med.

Men vissa dagar stämmer det inte – sådan är idrotten.

Lollo tog 1,71m och 1,75m i andrahoppen men sedan tog det roliga slut på 1,79m. Därmed stannade hon, besviken, på 1,75 och en sjätteplats. Noteras bör att 1,79m, en höjd Lollo varit över flera gånger, räckte till bronset.

/Ola Liljedahl

Resultaten här:

http://www.trackandfield.se/resultat/2018/180826.htm