Dela på Facebook

Personligt rekord i Finnkampen!

Hej!
Finnkampen gick väldigt bra, blev 4a på nytt pers! Utan er hade det inte
gått att hoppa, så tack för det!
//Sandra :)

Äntligen rök Törnros personbästa i längd

1 / 1

Hon har jagat sitt personbästa i tre år. Och i finnkampen kom det, flera gånger om till och med.

Sandra Törnros hoppade 6,28 och höll två finskor bakom sig i grenen.

De svenska kvinnorna förlorade ändå totalt, men det var verkligen inte längdhopparnas fel. Sandra Törnros kom in till grenen med det sämsta årsbästat, 6,12, som hon hoppade på SM tidigare i sommar. Det var bara centimetern från hennes eget personliga rekord som gäckat henne i tre års tid nu.
 

Men på Stockholm Stadion rök det. Först 6,20 i godkänd vind, och sedan 6,28 med lite för mycket medvind. Sedan hade hon även ett hopp på 6,11 i motvind.

Och självklart var hon riktigt nöjd med sin debut i seniorkampen.

– Jag har vunnit två gånger i ungdomsfinnkampen förut och det blir en extra boost när man får på sig landslagskläderna. Och stämningen var ju helt magisk inne på stadion, det var otroligt häftigt. Och riktigt kul att jag kunde hoppa långt just nu, säger Sandra Törnros, som dock inte misströstat.

– Nej, det har jag inte. Jag vet att det kan gå upp och ner innan längderna kommer. Men jag har känt att jag haft det i mig och det var skönt att få avsluta säsongen så här. Nu blir det lite lättare under vinterns träning.

Vad är det som gäller nu?

– Nu blir det lite vila innan träningen drar igång igen. Jag måste bli både snabbare och starkare för att kunna hoppa längre.

Vassast i längdhoppsgropen var som väntat svenskan och jämnåriga Khaddi Sagnia med sina 6,55, men totalt blev det förlust mot Finland med 20 poäng. Herrarna vann dock överlägset, sedan man i principen säkrat segern redan på lördagen, då bland annat förre GIF-löparen Johan Walldén var med och ordnat en svensk trippel på 1 500 meter. Segermarginalen blev förkrossande 52 poäng.