Dela på Facebook

Vi Erbjuder

Vi erbjuder ett stort urval av olika terapeuter som leg. kiropraktor, leg. naprapat, leg. fysioterapeut. Alla högt utbildade inom sitt yrkesområde och en mängd olika behandlingsformer.

Vad gör en naprapat?
Naprapaten diagnosticerar och behandlar muskel-/ och ledrelaterade besvär. En naprapat kan hjälpa dig med ryggskott, nackspärr, musarm, tennisarmbåge, hopparknä, hälsporre och bröstryggssmärta för att nämna några. Behandling hos en legitimerad naprapat syftar först och främst till att minska smärta i muskler och leder och att återställa kroppens naturliga förmåga till funktion och rörlighet. En naprapat arbetar främst med händerna och har flera manuella behandlingsformer att tillgå. Oftast används behandlingstekniker som manipulation och mobilisering som är mer ledinriktade. Andra behandlingsformer en naprapat använder sig av är mjukdelsbehandling, triggerpunktsbehandling. En naprapat kan även använda sig av t.ex. medicinsk laser, stötvågsbehandling och akupunktur. För att nå varaktiga resultat ges ofta övningar eller råd kring hur man kan hantera sitt besvär själv.
 
Vad gör en kiropraktor?
Kiropraktorn diagnosticerar och behandlar med hands-on tekniker för att förbättra funktionen och därigenom minimera eller ta bort smärtan. Kiropraktorn undersöker muskler och leder med händerna för att känna av eventuella spänningar, leddysfunktioner och skador. En vanlig behandling är kiropraktisk manipulationsbehandling för att förbättra funktionen och återställa ledens normala rörelseförmåga. På det sättet förbättras både nervsystemets funktion och muskulaturens spänningstillstånd medan smärta och värk lindras. Nackspärr, ryggskott, smärta i axlar, nacke eller höfter är några av de områden som kiropraktorn kan bedöma, behandla och vägleda kring.
En justering är en form av manipulationsbehandling som används först när diagnos ställts och den utförs specifikt, kort, snabbt och kontrollerat med händerna. När kiropraktorer justerar en led kan en tryckutjämning ske i ledvätskan och ett knäppande ljud uppstå.  
 
Vad gör en fysioterapeut?
Fysioterapeuter arbetar med rehabilitering efter skada, träning i förebyggande syfte samt för prestationshöjning samt använder sig också av olika manuella behandlingstekniker såsom manuell terapi som liknar de tekniker en kiropraktor eller naprapat arbetar med. Medicinsk laser samt stötvågsbehandling är andra behandlingsformer en fysioterapeut använder sig av. En fysioterapeut kan också hjälpa dig med individuellt anpassade skoilägg. Ryggsmärta, axelsmärta, stukningar, muskelbristningar, sensmärtor i knä, hälsena samt hälsporre är exempel på vad en fysioterapeut kan hjälpa dig med.  Överbelastningsskador och ihållande smärtor/värk behandlas med kunskaper inom idrottsmedicin. Många av skadorna uppkommer under träning eller tävling, men samma typ av smärtor/skador uppkommer också på arbetsplatsen som arbetsskador. Idrottsmedicin har verktygen att undersöka, behandla och träna både ”idrottaren” och ”arbetaren” med smärtande/skadade muskler och leder

Neuracmetoden
Syftet med den här behandlingsformen är att komma åt samtliga muskler i en rörelsekedja.
Man vill få kroppens olika muskler att samordna sina rörelser och kraft på ett så optimalt sätt som möjligt.
Man vill väcka liv i muskler som av olika anledningar blivit utslagna och hämmade. Man vill återupprätta smärtfria rörelsemönster.
Träningsbelastningen går att reglera mellan extremt lätt rehab till elitträning.

Testa om man har svaga länkar i sin rörelsekedja
Din behandlare börjar med att testa om det finns svaga länkar i kroppens sätt att hålla olika positioner under belastning.
Hittar man hämmade/svaga muskler som har stor betydelse för olika stabiliserande funktioner vet man var man ska inrikta sin behandling.
Man inriktar behandlingen/träningen på utslagna muskler för att återskapa en bättre funktion.
Det unika med Redcordsystemet är att man har svårt att jobba på ett kompensatoriskt sätt.
När vi har olika besvär hittar kroppen ofta sätt att avlasta vissa partier för att vila och undvika smärta.
Det här är ofta bra i ett akut skede, men om mönstret består kan det bli ett stort problem där vi inte jobbar på ett funktionellt sätt.
Vissa muskler får då ofta ta över de hämmade musklernas uppgifter och tvingas då jobba på ett skadligt sätt som dom inte är skapade för.
Denna typ av funktionsstörning är en vanlig orsak till smärta, stelhet, bristande kraft och uthållighet m.m.
Med Redcordsystemet kan vi tvinga svaga partier att jobba för att återskapa funktion.
Man stödjer ett hämmat parti med gummiexpandrar så att man får lagom med träningshjälp.
​Man jobbar i största möjliga mån i smärtfria positioner.